Say Cheese

img_7030Nagy édesség rajongó vagyok, a barátom szerint néha túlságosan is. Tényleg nincs olyan nap, amikor ne ennék egy csokit vagy egy süteményt – sajnos. Nem meglepő, hogy nagy sajttorta fan is vagyok, ez az egyetlen desszert, amit még én is el tudok készíteni. Így hát az sem meglepő, hogy muszáj volt kipróbálnom a nemrég nyílt Say Cheese nevű sajttortázót. És gondoltam, megosztom veletek a tapasztalataimat és az élményemet a hellyel és  a desszertjeikkel kapcsolatban. Nagyon jókat olvastam erről a helyről különböző étteremajánlós oldalakon, viszont mielőtt elmentem, szerettem volna az egyéni élménybeszámolókat is “lecsekkolni” a Facebookon. Nagyon sokan lehúzták a helyet, mert hogy ez nem is igazi sajttortázó, semmi köze ahhoz. Ezekkel a véleményekkel tértem be a helyre kissé szkeptikusan, melynek a designja nagyon kedves, nagyon szép, jól megoldották a hely adta lehetőségeket.

De végülis a sajttorta miatt érkeztünk, így jöjjön az én személyes benyomásom. A pultban rengeteg szebbnél szebb kis üvegecske található a bennük rejlő kis csodákkal. A látvány nagyon gusztusos, bevallom, nehéz is volt válogatnom a sok kecsegtető ízkombináció között. Végül a snickersesre és az epres, rózsaszín piskótás darabokra hagytuk magunkat rábeszélni – és egyiket sem bántuk meg. Az előbbi verzió tetején minőségi csokoládé és a lágy karamell találkozása ért össze, az utóbbi epres variáció pedig nagyon könnyű, nagyon lágy, kellemes élmény volt.

Már az első kanalazás után a mennyországban éreztük magunkat, hiszen mindkét desszert fenomenális élményt nyújtott – ami az ízeket illeti.

Viszont a sajttorták “sajttortaságát” kissé hiányoltuk, hiszen tényleg inkább krémmé hasonlít, mint sajttortává, de ettől függetlenül tényleg isteni finom volt minden. Bár lehetne egy picivel “keménnyeb” az állaga, így a tradícionális sajttorta imádók és megnyugodnának.

Egy észrevétel még a hellyel kapcsolatban, mely igen apró, és elenyésző, viszont kár volt elrontani vele az egész hely hangulatát és arculatát: ez pedig nem más mint az a csúnya fehér semmilyen szalvéta, és hozzá az a szintén ronda fehér műanyag kanál.

A kis üvegecskék, rajtuk a Say Cheese logóval, az enteriőr és maga a desszertek miatt a hely nem engedheti meg magának, hogy ilyen “apróságokkal” elvegyék az egész milyenségét.

Remélem ezen hamar változtatnak, és szuper kis hellyé avanzsálja önmagát. Próbáljátok ki ti is! 🙂

Ami szintén nagyon szuper benne, hogy vannak glutén- és laktózmentes finomságok is.

Ha esetleg nem szeretnétek a parkolással szenvedni a belvárosban, vagy egyszerűen csak otthon szeretnétek elfogyasztani a kis desszerteket, akkor házhoz is tudjátok őket rendelni! 🙂

Még több receptet, fotót is helyajánlót a Gastronella Fb oldalamon találtok! 🙂

Advertisements