Alma krémleves francia sajttal és alma chipsszel

Alig vártam, hogy végre megoszthassam veletek ezt a receptet, és talán kedved adok ahhoz, hogy elkészítsétek, mert iszonyat egyszerű az elkészítés és a végeredmény pedig fenomenális!

Ezekben az őszi, hideg napokban, ki az, akinek ne esne jól egy meleg, kissé savanykás, de mégis kellemesen édes alma krémleves?

Aki követi a blogomat és/vagy ismer, tudja, hogy a krémlevesek elkészítése nálam abszolút a top lista élén áll, hiszen szinte nincs olyan hét, hogy valamit ne turmixolnék össze és varázsolnék belőle levest. Ez a héten sem történt másképp, rengeteg alma volt itthon, így nem tartott sokáig ki találni, mi is készüljön belőle!

Hozzávalók leveshez:

  • sok-sok alma (én 2 személyre, amiből igazából 4-5 fő sikeredett, 4 db almát használtam fel, próbáltam a szebb és nagyobb, piros darabokból válogatni)
  • mézeskalács fűszerkeverék (ez kötelező darab, higgyjétek el, rengeteg mindenhez felhasználható – krémlevesek, sütemények, kuszkuszhoz is, de akár húsokhoz is)
  • (laktózmentes)tej – ebből most nem használtam túl sokat, kb. másfél decit, hogy picit krémesebb, lágyabb legyen, de tehetsz hozzá tejszínt, kókusztejet, amit kívánsz
  • bourbon vanília (ezt tudsz venni egészben is, de a dr.oetkernek van külön kis aromája, ami azért jóval olcsóbb, és ugyanolyan finom)
  • (nyírfa)cukor

Alma chips:

  • az almákat nagyon vékony kis szeletekre vágtam (uborka szeletővel), ráraktam őket a sütőpapírra egy tepsire, meglocsoltam egy kis mézzel, citrommal

Az almákat próbáltam feldarabolni egyforma nagyságú kis darabokra – ezt azért tettem, hiába a turmixolás, de szeretjük, ha marad benne egy-két finom alma darab a végén, és így azért sokkal esztétikusabb), majd felteszem pont annyi vízzel főni, ami ellepi őket.

Teszek hozzá a mézeskalács fűszerporból és a cukorból, majd szépen lefedem, és hagyom, hogy megfőljenek az almák.

Időközben beteszem sülni az almachipseket is a sütőbe.

Amikor megfőttek az almák, leveszem őket a tűzről, hagyom egy picit kihülni, majd hozzáadom a kb. másfél deci tejet, és összeturmixolom úgy, hogy maradjanak benne ép almadarabkák – ha biztosra akarsz menni, szedjél ki előtte egy kis tálba pár szemet – én is ezt tettem. 🙂

Majd ismét visszateszem a tűzra, hozzá öntöm a bourbon vanília aromát, és igazából már kész is van. Ezt a levest lehet enni forrón, melegen, de hidegen is nagyszerű, bár a hideg napokban inkább a melegebbre vágyunk.

Jöhet a díszítés! Először csak az almachipsekre gondoltam, hogy jók lennének a tálaláshoz, viszont leveskészítés közben éhes lettem, ezért kibontottam a héten vásárolt francia sajtot (nincs külön neve, egyszerűen francia sajt, a Sparban lehet venni Deluxe kiszerelésben), és persze közben az alma chipseket is kóstolgattam a sajt mellet, és rá kellett jönnöm, hogy ez a két íz remekül passzol egymáshoz, így került a francia sajt is a leves tetejére. Isteni finom így ez az egész együtt!!!!!

 

Próbáljátok ki, és küldjétek el nekem!!! :)))

Advertisements

One thought on “Alma krémleves francia sajttal és alma chipsszel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s