Mentás zöldborsókrémleves mozzarellával

img_6781

A nyár végére sikerült beszereznem egy egész csokor Mentát, ami most épp kinn fagyoskodik a teraszon, viszont végre kedvem szerint főzhetek vele, még ha az eperszezonra nem sikerült beszereznem.

A borsó és a menta ismét egy szuper páros, érdemes kipróbálni, akár leves, akár főzelék formájában.

De lássuk is a hozzávalókat:

  • borsó
  • víz
  • bors
  • mozzarella

Tényleg ennyire egyszerű lesz az elkészítés, ahogy a hozzávalók is sejtetik.

A borsót meg kell főzni, pont annyi vízben, hogy szépen ellepje őket. Nem érdemes többet használni, hiszen ez pont az a mennyiség, amivel már tudunk tovább dolgozni. Tehát megfőzzük a borsót, itt már érdemes sózni, borsozni, majd miután kezd megpuhulni – vigyázzunk, nehogy szétfőjjön – akkor vegyük le a gázról, és hagyjuk picit kihűlni. Majd jöhet a kedvenc részem, a turmixolás a friss menta hozzáadásával. Már az illata is mennyei, az íze meg isteni finom.  És igazából ennyi a hadművelet. Én szedtem ki külön borsó darabokat a mixelés előtt, gondoltam felhasználom a díszítéshez. Majd a mozzarella darabokról se feledkezzünk meg!

Jó étvágyat! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s