Bármennyire is bizzarnak hangzik az aszaltszilva kombinációja a tonhallal, de még a tésztával is, szeretnék mindenkit megnyugtatni és meggyőzni, hogy ez igenis egy tökéletes kombináció!!!!!
Ez az egyik kedvenc ételem, imádom az aszaltszilva édeskés ízét a tonhal és a fokhagyma jellegzetes ízével. Ezt tényleg mindenkinek szívből ajánlom, isteni finom!!!!
Hozzávalók:
- tonhal konzerv
- papardelle tészta (a Sparban és az Aldiban is lehet venni isteni finom házi tésztát, bár picit drágább, de érdemes a házit választani, mert összehasonlíthatatlan a megszokott boltival, de az igazi persze, amikor te magad készíted el azt is 🙂 )
- főzőtejszín
- sok-sok fokhagyma
- parmezán
- aszaltszilva
- bors, só
És már következhet is a mutatvány. A tonhalat beleöjtött a levével együtt egy forró serpenyőbe, hozzáadod az apróra vágott, mennyei illatú fokhagymát, egy kis só, friss őrült bors – eddig semmi lázadás nincs a tonhalas-fokhagymás kombóban – majd jön a trükk, a szintén apróra vágott kis aszaltszilva darabokkal. Isteni már maga az illata, és az íze még csak fokozza az egész ízorgiát.
Jöhet hozzá egy kis főzőtejszín, ezt érdemes fokozatosan hozzáadni a tonhalas-aszaltszilvás raguhoz, nehogy túllőjjünk velük, és elveszítse az egész ragu a tökéletességét.
Közben főzzük ki a tésztát. És igazából jöhet is a tálalás. Olááláááááá.
Még egy kis parmezánnal megbolondíthatod! Jó étvágyat! 🙂