Aszaltszilvás-tonhalas papardelle

photo-6

Bármennyire is bizzarnak hangzik az aszaltszilva kombinációja a tonhallal, de még a tésztával is, szeretnék mindenkit megnyugtatni és meggyőzni, hogy ez igenis egy tökéletes kombináció!!!!!

Ez az egyik kedvenc ételem, imádom az aszaltszilva édeskés ízét a tonhal és a fokhagyma jellegzetes ízével. Ezt tényleg mindenkinek szívből ajánlom, isteni finom!!!!

Hozzávalók:

  • tonhal konzerv
  • papardelle tészta (a Sparban és az Aldiban is lehet venni isteni finom házi tésztát, bár picit drágább, de érdemes a házit választani, mert összehasonlíthatatlan a megszokott boltival, de az igazi persze, amikor te magad készíted el azt is 🙂 )
  • főzőtejszín
  • sok-sok fokhagyma
  • parmezán
  • aszaltszilva
  • bors, só

És már következhet is a mutatvány. A tonhalat beleöjtött a levével együtt egy forró serpenyőbe, hozzáadod az apróra vágott, mennyei illatú fokhagymát, egy kis só, friss őrült bors – eddig semmi lázadás nincs a tonhalas-fokhagymás kombóban – majd jön a trükk, a szintén apróra vágott kis aszaltszilva darabokkal. Isteni már maga az illata, és az íze még csak fokozza az egész ízorgiát.

Jöhet hozzá egy kis főzőtejszín, ezt érdemes fokozatosan hozzáadni a tonhalas-aszaltszilvás raguhoz, nehogy túllőjjünk velük, és elveszítse az egész ragu a tökéletességét.

Közben főzzük ki a tésztát. És igazából jöhet is a tálalás. Olááláááááá.

Még egy kis parmezánnal megbolondíthatod! Jó étvágyat! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s