Lazac saláta házikészítésű mustáros mártással

IMG_0009

A nyári meleg estékben a legtökéletesebb vacsora egy klassz saláta. Ezt ma este én is így gondoltam! 🙂 Halat általában minden héten eszünk, múlthéten is a lazacra esett a választás a Lazackrémleves főszereplőjeként, és ezen a héten is a lazacot kívántam meg.

Semmi extra dolog nem kell hozzá, és igazából ezt is kedvet szerint dobhatod fel.

Hozzávalók:

  • rukkola
  • füstölt lazac
  • póréhagyma
  • koktélparadicsom
  • uborka
  • citrom
  • só, bors, fokhagymasó
  • balzsamecet
  • bluecheese

Mustáros mártás:

  • csípős mustár
  • méz
  • balzsamecet
  • só, bors

A saláta alapanyagait beleteszem egy jó nagy tálba – érdemes olyan rukkolát venni, ami már előre meg van mosva, mert ha salikészítés előtt kell megmosni, akkor nagyon rondán össze tud esni, és sajnos úgyis marad. Tehát a hozzávalókat jól összedolgozom, sóval, borssal szóróm és egy kis olivaolajat öntök hozzá. És igazából ennyi a mutatvány.

A szószt alapanyagait is jól összedolgozom, a mennyiség, tehát, hogy miből mennyit teszel hozzá szerintem abszolút ízlés kérdés, nyugodtan kóstolgasd közben, ha túl intenzív a mustár íze, adj hozzá több mézet.

És jöhet a tálalás, a napi kreativitás fénypontja. 🙂

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s