Kókuszos császármorzsa

IMG_5753

Sajnos mint a legtöbb nő, én is édességmániás vagyok. Nincs olyan nap, amikor ha nem is eszem, de ne kívánnék valami édeset. Mivel próbálok odafigyelni az étkezésemre, ezért az édességet is próbálom kiiktatni at étrendből – már amennyire bírom. Így utánaolvasgattam, miket ehetek úgyis, hogy ne kelljen megvonnom magamtól a kedvenc finomságjaimat. Így már a múlthéten beszereztem kókuszlisztet, hónapokkal ezelőtt pedig a nyírfacukrot. Viszont a barátom anyukájának a friss lekvárjának nem tudtam ellenállni, legszívesebben kanállal ettem volna meg az egész üveget – így jött az ötlet egy kis baracklekváros desszert készítéséhez, és így született meg ez a kis gluténmentes császármorzsa.

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg kókuszlist
  • 2 db tojás – ennyi volt itthon 🙂
  • 1 dl vaníliás rizstej – mert ez volt itthon 🙂 De használhatsz helyette rendes vagy egyéb tejalternatívát, de így még laktózmentes is 🙂
  • egy icipici sütőpor
  • méz
  • kókuszolaj

Igazából megint semmi bonyolult nincs az elkészítésben, mindössze egy edénybe öntöm a hozzávalókat is összekeverem őket, majd mehet is bele egy kis kókuszolajjal kikent serpenyőbe. Már csak a tűzhely körül kell settenkedni pár percenként, hogy jól összetördelhesd és megfordíthasgasd a kis morzsákat – ez egy picit hosszabb idő, még az egész jól megsült, úgy ahogy kell, és figyelni kell, hogy nehogy megégjen az alja, de amúgy ha kezdő vagy a konyhában, abszolút kezdheted vele! 🙂

IMG_5759

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s