Póréhagymás-tejszínes csirkemell

IMG_5695

A hétvégét a rossz idő ellenére is a Balatonon töltöttük. Péntek este egy közeli olasz étteremben vacsoráztunk, bár már a hazafele úton nagy volt a szél, és mire hazaértünk már szakadt is az eső, ami egészen ma reggelig nem akart elállni. Így jött az ötlet, hogy ha már úgyis tele vagyunk borral, miért ne főznénk inkább estére valamit, így a rossz időben nem kell semerre sem mászkálni. Természetesen bevásárolni be kellett, viszont törekedtem arra, hogy a lehető legkevesebb hozzávalóból készüljön a vacsi, és lehetőleg ne legyen benne semmi olyan bonyolult dolog, ami egy nyaralóapartmanba nehézkésebben menne – pl. edények, fűszerkészlet mennyisége 🙂

Tehát ez egy szupergyors vacsora, ha a rossz idő miatt nincs kedvetek elmenni, vagy csak otthon főznétek valamit, akár nagyobb társaságnak is.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • póréhagyma
  • olivaolaj
  • tejszín
  • só, bors, fokhagymasó
  • penne
  • fehér bor – ez fontos!!!!!
  • az összes sajt, amit felleltünk a hűtőben :))

Tényleg nagyon egyszerű lesz az elkészítés, és a főzés közben az illatok mennyiek voltak. Most két kuktám is volt, akik segítettek a vacsi előkészületeiben. Segítettek felvágni a husit és a póréhagymát pici darabokra, és a tészta főzését is rájuk bízhattam.

Olajon megdinszteltem a póréhagymát, hozzáöntöttem a feldarabolt húsdarabokat, és pár-percig simán sütöttem őket, hozzátettem a sót, borsot, fokhagymasót – majd amikor már kezdtek megpirulni, hozzáöntöttem kb. 1 dl bort – ezt többször, kisebb mennyiségben. Isteni illatkavalkád!!!

Majd jöhet a főzőtejszín – szerintem a legtutibb főzőtejszínt az Aldiban lehet kapni, és sárgaszínű a doboza, és magas a zsírtartalam (legközelebb lefotózóm, de főzéshez tényleg a legszuperebb). A hűtőbe benézve azon gondolkoztam, mivel lehetne még feldobni az egész kaját, ekkor találtam szembe magam a camambertsajttal és a paranyicával. Mondanom sem kell, hogy gondolkozás nélkül már repültek is bele az edénybe. Mindkettő sajtnak elég íntenzív íze van, és a boros-tejszínes ragu mellé mennyei volt.

Lefedem az egészet, főzőm őket így együtt kb. 10 percig, és igazából kész is a szuper 15 perces vacsi. A tetejére szórhattok még póréhagymát, frissen is olyan finom. És ha marad valamelyik sajtból, azt se sajnáljátok.

 

Próáljátok ki! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s