Bazsalikomos zöldborsókrém

photo-8

A mai nap határozott elképzeléseim voltak a ma esti ‘finger tips’ vacsorával kapcsolatban. Napközben  jött az ötlet, hogy vacsorára valami könnyedebb, nyári krémet készítsek estére, így jött képbe a zöldborsó a menta párosításával.

Munka után boldogan indultam az akkor még rövid bevásárló körutamra, ami igazából borsó és menta beszerzéséből állt volna. Már az első helyen elakadtam, mivel csak borsót találtam, de mentát sehol. Nem baj, volt a Tesco mellett egy pia, körbenéztem ott is, de ott sem találtam mentát…Hm..kezdtem elszontyolódni, hiszen ha valamit a fejembe veszek, annak úgy is kell történnie. Ebből a szempontból elég kitartó tudok lenni… A piac mellett volt egy bisztró, gondoltam egy kedves mosollyal kaphatok egy-két levél mentát, végülis nem nagy dolog…de hát itt sem jártam szerencsével.. Na ezek után kezdődött a több órányi mentaszerzési-expedícióm…ami nagy csalódásomra menta nélkül ért véget. (Esetleg ha valakinek van fix ötlete, hol lehet MINDIG mentát kapni, írja meg nekem:) …

Csalódottan értem haza, el is ment a kedvem az esti vacsorakészítéstől… Akinek nem esett volna még le, Mentás borsókrémet szerettem volna készíteni. 🙂 A menta és a borsó tökéletes párosítás, zsenális páros krémnek, levesnek de még főzeléknek is!!!!!

Majd kimentem az erkélyre kiszellőztetni a fejem – igazából imádom, ha fúj a szél – és a párkányon megpillantottam a nemrég kiültetett bazsalikomomat. Nem gondolkodtam sokat, már készült is a ma esti bejegyzés címadó szereplője – a Bazsalikomos borsókrémem.

Hozzávalók:

  • borsó
  • bors
  • fokhagyma/fokhagymasó (utóbbi a kedvenc fűszerem, egyszerűen tökéletes mindenbe)
  • bazsalikom
  • citrom

Először is a borsót megfőztem kb. pont annyi vízben, ami ellepte, szórtam hozzá sót, borsot, majd amikor kihűlt a borsó, beledobtam a turmixgépbe, hozzáadtam egy kis olivaolajat – igazából elég sokat, nem tudok vele spórolni!!!!! -, adtam hozzá egy kis fokhagyma sót, egy pici citrom levét – ízlés szerint variálható – összemixeltem, és tadamm…. kész is az esti finger tips vacsi.

Ehhez az ízvilághoz tökéletesen párosítható – akár tálalás, díszétés gyanánt – egy kis mozzarella. És természetesen piritóssal, friss kennyérrel isteni vacsi, de ha vendégeket vársz, ahhoz is elég vagány szerintem! 🙂

Az íze kompenzál majd a színéért! 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Bazsalikomos zöldborsókrém

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s