Mediterrán paradicsomleves

photo-5

Mielőtt megosztom veletek a mediterrán paradicsom levesem receptjét, el kell, hogy mondjam, nagyon sokáig nem ettem meg a paradicsomleveset, sőt, kimondottan az utált ételek listáján szerepelt. Valószínűleg többünkben az általános iskolai menza egyik szuper sztárja lebeg a szemünk előtt, betűtésztával feldobva, abszolút ízetlenül. Ez az emlék úgy tűnt sokáig elriasztott ettől a szuper kis levestől. Szerencse, hogy anyukám visszahozta a kedvemet hozzá, hiszen az ő levese is a mediterrán ízvilágot követte. Így pár éve a megszálottja lettem a paradicsomlevesnek.

Szeretném, ha én is hasonló eredményeket váltanék ki ezzel az új variációval – esetleg ha valaki leragadt volna a menza kajánál. 🙂

Ismét egy hihetetlenül egyszerű receptet osztok meg, amit bárki elkészíthet kb. negyed óra alatt.

Hozzávalók:

  • vöröshagyma
  • paradicsompüré
  • koktélparadicsom (lehet sima is, de a kevésbé fog jól mutatni a levesben, de az is szuper, ha kerül bele)
  • bors
  • oreganó
  • friss bazsalikom
  • mozzarella
  • olivaolaj

Kezdő lépésként egy kis olivaolajon megdinsztelem a hagymát, amikor már kezd szép színe lenni, hozzá teszem a mini paradicsomokat – kedvem szerint félbe/negyedbe vágva. Egy fél deci vizet öntök rá, tető, és már párolódhat is.

Mikor már kezd megpuhulni a paradicsom, hozzáöntök kb. 2 deci vizet a paradicsompüré társaságában. Megkevergetem, kedvem szerint ízesítem – só, bors, sok-sok oregánó!!!!, egy nagyon kevés cukor, és igazából már csak azt kell megvárni, mikor rottyan egyet, éééés….tadammm… ennyi a hadművelet!!!! Jöhet a szuper díszitgetés!

TIPP: érdemes gömb mozarellát vásárolni, amit a legszuperebb, ha a kezeddel nagyobb darabokra tépegeted, és a tányér közepébe beleteszed, majd óvatosan köré öntöd a levesed. Majd a mozzarellák között találj egy biztos pontot, ahová beleteheted a friss bazsalikom levélkéket.

Szuper kis vacsora, és az elkészítése kb. pont annyi idő,  mint amíg elolvasod az írásom! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s